Fifa 09 indir



Oyun-Forum.com - Full Rip oyun indir l Lost l GTA IV l Devil May Cry 4 l Fifa 09 l Pes 2009 l
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  








Sayfa: [1]
 
Gönderen Konu: EchoChrome (PSP OYUN) 2008 Tek Link- Beklenen oyun nihayet çıktı  (Okunma Sayısı 435 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pspoyunmerkezi
1. Seviye Üye
*

R.e.P Gücü : +1/-0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 2


« : Mayıs 22, 2008, 08:37:52 ÖS »

PSOYUNMERKEZİ FARKI İLE

BAKALIM KİM DAHA ZEKİ



INCELEME

Bilmeyenler için söyleyeyim. Oyun adı: Echochrome. Oyun türü puzzle. Ama bu puzzle, diğerlerine benzemiyor. Sony’nin Japonya’da bulunan stüdyosunda geliştirilen oyunda, bir modeli yönetiyoruz. Etraf siyah-beyaz ve bu 3 boyutlu labirentlerin bulunduğu mekanda amaç, sadece gitmemiz gereken yere gitmek. Ama bu sandığımız kadar kolay değil…

Peki nedir bu oyunun diğer puzzle’lardan farkı? Öncelikle oyunun çıkış noktasından bahsedelim. M.S. Escher ismini duyanınız varmı acaba? Yok mu?Aa ne ayıp! Bu kadarda olmaz ki! Koskoca Escher’i
nasıl tanımazsınız? Ayıp ayıp! Dünya biliyor siz bilmiyorsunuz yahu. Neyse ben anlatayım size(bende
dün öğrendim) M.S Esher dünyaca ünlü bir perspektif uzmanı. Öyle resimler yapıyor ki resme 2 farklı yönden baktığınızda 2 farklı şey görüyorsunuz. Bu konuda dünyada 1 numara ve ustası kabul ediliyor. Bu adamın bizimle ne alakası var derseniz oyunumuz bu ustanın resimlerinden etkilenen bir grup tarafından düşünülmüş ve geliştirilmiş. Yani kısacası söylemek gerekirse bu oyun bir “perspektif puzzle” oyunu. Hönk diyenlerinizi duyar gibiyim. Sakin olun anlatacağım.
Oyun mantığımız o kadar basit ki 6 yaşında bir çocuk bile mantığı kavrayabilir. Amacımız ekranda sürekli yürüyen ve kısmen bizim kontrolümüzde olan bir model insanı, bölümdeki gölgeleri ile buluşturmak. Model insan (biz ona kısaca naci diyelim) üzerindeki tek etkimiz durup düşünmesini sağlamak. Bunun harici naci’yi sağa sola veya herhangi bir yöne kesinlikle çeviremiyoruz. Kontrol debildiğimiz tek şey naci’yi gösteren kamera. Tabi bölümlerde onlarca engel var. Yarım yollar, ukurlar, zıplama noktaları, duvarlar vs. vs. peki bu engelleri nasıl aşacağız. Çok basit. Göz yanıltacağız.
Mesela ; diyelimki naci’nin yürüş yolu yarım kalıyor. Arada bir boşluk var ve yol sonra devam ediyor. Karşıdada ulaşması gereken hedef. Tam ortadada bir direk var. yapmanız gereken tek şey kamerayı çevirerek uygun persfektifi oluşturmak ve direk ile o boşluğu göz görmeyecek bir biçimde kapatmak. Böylece naci yoluna devam edebiliyor. Yada diyelim ki yolda bir çukur var ve naci aşağıya düşüyor. Yine tek yapacağınız uygun persfektifle çukurun altını düşmesini istediğiniz yere ayarlıyorsunuz. Ve naci oraya düşüyor. Yada diyelim ki zıplama parkuru var yolda. Naci gayet atletik bir biçimde zıplayıp gayet s***k bir biçimde boşuktan aşağıya düşmekte. Yine uygun pespektifi ayarlamalı ve naciyi istediğiniz noktaya düşürebilmelisiniz.
Gördüğünüz gibi oyun tamamen perspektif mantığını ulanarak düşünmeniz ve uygun göz açılarını sağlamanız üzerine kurulu. Okuyunca pek eğlenceli gelmesede inanın yukarıda yazdıklarımı düşünmek,planlamak,uygulamak ve izlemek inanılmaz eğlenceli. O kadar farklı bir oyun yapmışlar ki insan kendini kaptırıveriyor.
Grafik olarak OLE Coordinate System adı verilen bir teknoloji kullanılmış. Yani 2 boyutlu ortama 3. bir boyut çaktırmadan eklenmiş. Bembeyaz bir ortam üzerine gayet basit ve temiz çizgilerle çizilmiş grafiklerimiz. Zaten oyun yapısı gereği abartı grafiğe ihtiyaç yok. Bu yüzden eksantrik bir ortam yaratılmış ve gayet hoş olmuş. Çok fazla ses olmamasına rağmen olanlarda gayet uyumlu ve güzel.
Echochorome insanı eğlendiren ve şaşırtan bir oyun. üzerinde oynarken kendinizi öyle bir kaptırıyorsunuz ki devam bölümlerini oynamak Sabırsızlanıyorsunuz . Oldukça umut vaad edici.
Açıklama için Melih Koldemir Arkadaşıma Tşkler

GENERAL INFO

TITLE: EchoChrome

GENRE: Puzzle

PLATFORM: PSP

DEVELOPER: SCEJ

WiFi: Yes

Bir teşekkürü Çok Görmeyelim Herkese İyi Eğlenceler

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun (( REGISTER )) veya Giriş Yapın (( LOGIN ))
DOWNLOAD


Şifre : psoyunmerkezi
Logged
Oyun-Forum.com - Full Rip oyun indir l Lost l GTA IV l Devil May Cry 4 l Fifa 09 l Pes 2009 l
« : Mayıs 22, 2008, 08:37:52 ÖS »



 Logged
ceyhun14
1. Seviye Üye
*

R.e.P Gücü : +0/-2
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 36


« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2008, 07:41:55 ÖÖ »

eline saqlık
Logged
ottoman61
1. Seviye Üye
*

R.e.P Gücü : +0/-0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2008, 09:38:24 ÖS »

teşekkür
Logged
turant
2. Seviye Üye
**

R.e.P Gücü : +0/-2
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 112



« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2008, 05:13:19 ÖS »

paylaşım in tsk
Logged
kartalkya
1. Seviye Üye
*

R.e.P Gücü : +0/-0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2008, 04:21:14 ÖÖ »

teşekkürler......
Logged
Oyun-Forum.com - Full Rip oyun indir l Lost l GTA IV l Devil May Cry 4 l Fifa 09 l Pes 2009 l
   



 Logged
Sayfa: [1]
 
 
Gitmek istediğiniz yer:  










l filmclubu l websportv l Lig tv





Rss Sitemap Sitemap -
Yasal Uyarı

Sitede bulunan linklerin tamamı kopya olup,site ve host sahibinle
ilişkili değildir. Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır ve site
bünyesinde hiçbir dosya bulunmamaktadır.Dosyaları bilgisayarınızda
24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır. Dosyalar
tanıtım amaçlı olduğundan hak sahibi şahıs veya şirketin bize mail
atması halinde,isteği üzerine tüm kopya linkler kaldırılır.
Smf default tema düzenleme Di_jean
Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
TinyPortal v0.9.8 © Bloc